Lehet 4 napos a munkahét?

Remélem, hamarosan minél több helyen lehet! Mert mi lenne, ha végre nem a munkaidő határozná meg a legnagyobb mértékben a munka teljesítményt, hanem minél inkább a saját életükkel egyensúlyban, a saját ritmusunknak megfelelően tudnánk hozzájárulni a vállalatok céljaihoz? 

Ki mondta, hogy attól függ a hozzáadott értékünk, a teljesítményünk, hogy helyileg hol és konkrétan mikor végezzük el a feladatainkat?

 

 Nagyon népszerű ez a téma, és nem csak a munkaerőpiacon trendi hívószó ma a 4 napos munkahét, a Telekomnál például -akik húztak egy merészet, több csoportban pilotolva 4 hónapon keresztül tesztelték ez a munkavégzési formát- például ki kellett sorsolni a sok jelentkező csoport közül, hogy ki vegyen rajta részt…

Annyira érdekes és új ez a téma, hogy a Telekom egy konferenciát is szervezett, ahol azon túl, hogy bemutatták a saját tapasztalataikat, kitekintésként más kutatások, példák is elhangzottak előadások és kerakasztal-beszélgetések formájában.

Összességében kedvezőek voltak a pilot eredményei, ezen az infógrafikán össze is foglaltam az eredményeket: (itt le is tudod tölteni pdf formátumban)

TRANSLATE with
COPY THE URL BELOW
Back

EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE

FORDÍTÁS

„>

Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal

 

Számomra egyértelműen az volt a legfontosabb előnye a kísérletnek, hogy a beszámolók alapján kimozdította a munkatársakat a megszokott folyamatok fogságából, és mivel „rá voltak kényszerítve”, hogy újra struktúrálják a megszokott feladatokat, határidőket, ezért ezzel párhuzamosan sokakban merült fel, hogy az adott munkaelemre szükség van-e egyáltalán? Ez egy olyan, produktivitásra sarkalló erő, ami túlmutat azon a képleten, hogy vajon a kieső 20%-os munkaidőt tudja-e pótolni egy pilot alatt mért 10%-os hatékonyságjavulás..

A Telekom az első nagyvállalat volt, aki belevágott egy ilyen kísérletbe, és -bár nem vezetik be január 1-től a teljes cégre- folytatni fogják, és ki is bővítik a kört, azaz további tapasztalatokat gyűjtenek, kíváncsian várjuk a folytatást…

TRANSLATE with
COPY THE URL BELOW
Back

EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE

 

„>

Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal

 

A Telekom összefoglalója a pilotról: (forrás: Telekom)

Az Egészséges Teljesítmény videó podcastben hamarosan egy beszélgetés lesz a Telekom egyik, a pilotban részt vevő vezetőjével, stay tuned!

 

Hasznos linkek:

A „Lehet 4?” konferencia oldala

4 napos munkahetet vezet be a tatabányai önkormányzat

A Libri is bevállalta

A Telex beszámolója a pilotról 

Az Egészéges Teljesítmény sorozat oldala: https://hozzkitobbetmagadbol.hu/ettv/

Kun Zoltán @ Linkedin: https://www.linkedin.com/in/zoltankun/