Szeretnél VÉGRE egy nyugodt Karácsonyt?

Jobb, ha tudod: ha így nyomod a munkát, nem lesz pihentető Karácsonyod!

Várod már, hogy végre, LEGALÁBB Karácsonykor egy kicsit kihúzd a dugót, és tudj töltődni, a családdal lenni, nem emailt olvasni és telefonot felkapkodni?

Itt az ideje annak, hogy meghúzd azt a Bizonyos Határt, és -most aztán már tényleg- nem leszel elérhető a főnöködnek, a Nagyon Fontos Ügyfeleknek, elég volt az éjszakázásból, hajnalozásból, nemalvásból?

Nyáron sem sikerült egy hétig sem nyugiban szabin lenni, talán ha két nap volt egész évben, amikor elnyúltál egy ágyon és addig aludtál, ameddig tudtál?

Van egy rossz hírem: ez a Karácsonyod sem lesz pihentető.. 

és igazából nem csak ez, mindegy, hogy mennyire vágod a centiket a legközelebbi nagy kikapcsolás, offline üzemmód, tartós elvonulás előtt: az a baj, hogy ha a hétköznapokban hetek, hónapok és most már lassan évek óta folyamatosan válságmenedzselsz, őrlöd magad egyfolytában a nyomás alatt anélkül, hogy levegőt vennél: akkor egy olyan autót vezetsz, ami rossz sebességben halad…  mintha egyfolytában bőgetnéd, túráztatnád az autót kettesben, esetleg hármasban, és észre sem veszed, hogy fel kéne kapcsolni – és utána meg vissza kéne kapcsolni kicsit..

Mert azt érzed, hogy haladni kell, nyomni kell, nincs idő a pihenésre, és már annyi ideje zsigereled ki a szervezeted, hogy éjszaka felriadsz, nehezen alszol el, altatót vagy alkoholt “szedsz” a napi stressz tompítására, mert túl kell élni – mindennap!

Naná, hogy túl kell élni, és tudod is, hogy képes vagy erőt venni magadon, mert jó vagy abban, amit csinálsz, a főnököd csak rád számíthat, és meg is oldod az újabb és újabb kríziseket, COVID, energiaválság, háború, infláció, te jó ég, már mennyi ideje is? 2020-ban kezdődött az egész? Jó, hát korábban is hasonlóan megbízhatóan és keményen odatetted magada a munkában, de igazából mennyi ideje is, 2 és fél éve tart ez az extra időszak?

Hm.. az kemény.. nem csoda, ha kivagy..

👉 De vajon meddig fog még tartani, és meddig tartod magad FOLYAMATOSAN válságüzemmódban?

👉 És vajon mennyit bír ki a TE SZERVEZETED ebben a nyomásban, és a regeneráció teljes háttérbeszorításában?

👉 És mit teszel meg magadért, amivel az iszonyatosan, folyamatosan jelentkező enyhén, de tartósan – krónikusan- vagy hullámokban érkezően és éjszakában ismét előtörve megjelenő STRESSZT kezelni próbálod?

👉 Mit változtatsz a vezetői módszereiden, beosztottak, főnökök, ügyfelek felé folytatott kommunikációdon, amivel FENNTARTHATÓ lesz a teljesítményed?

Vannak ezekre válaszaid? 

Ha nincsenek, akkor idén nem lesz nyugis Karácsony.. és ki tudja, hány Karácsonyod lesz még egészségben..

‼️Tedd fel ezeket a kérdéseket magadnak, és ha kell, keress támogatót a jó válaszok megtalálásához. Egy coach, egy családtag, egy mentor: aki tud abban segíteni, hogy picit kívülről is nézz magadra. Év vége-év eleje tökéletes idő az önreflexióra is: honnan és hova tartasz, mit értél el, mit szeretnél még elérni, és mit NEM szeretnél folytatni a jövőben..  Én ezt minden évben elvégzem ilyenkor és 1-2 napra el is szoktam vonulni legalább évente egyszer ilyenkor, hogy magammal “beszélgessek” és letisztázzam ezeket a kérdéseket – magamban. 

Mert a mindennapi rohanásban észre kell vennünk, hogy mit nyerünk, vesztünk, áldozunk fel – a saját életünk érdekében, vagy akár annak ellenében..

 

Kívánok Neked lassulásban, önreflexióban, megújulásban gazdag, boldog Új Évet!

Ez a kép a legutóbbi januári, visegrádi elvonulásomon készült:

Hasznos linkek:

Hány heted van hátra jól dönteni? https://hozzkitobbetmagadbol.hu/2020/04/25/hany-heted-van-hatra-jol-donteni/

Az Egészéges Teljesítmény sorozat oldala: https://hozzkitobbetmagadbol.hu/ettv/

Kun Zoltán @ Linkedin: https://www.linkedin.com/in/zoltankun/

 

Van recept a longevityre, a hosszú, minőségi életre? Attól függ..

A longevityvel, azaz a minőségben leélt, hosszú élet fogalmával először pont az ellenkező oldalról megközelítve találkoztam. Egészségbiztosítási vezetőként rengeteg olyan statisztikát láttam, amiből kiderült: gyakran teljesen feleslegesen leszünk betegek az életvitelünk, az életmódunk, rossz szokásaink következményei még a genetikánknál is nagyobb mértékben ronthatják az életesélyeinket. De akkor miért nem teszünk ez ellen? Egyáltalán, mit kellene

Tovább olvasom »

Hogyan optimalizáld a stresszt? – Webinar

A NEXT Academy webinar sorozatában ezúttal a hatékony stressz megküzdésről lesz szó: -A stressz működési mechanizmusa szervezetünkben -Mitől leszünk egyensúlyban? -Hogyan mérhető a stressz-szintem? -Tények és tévhitek a stresszről Gyakorlatban alkalmazható technikák -Tanácsok a fenntartható teljesítményed érdekében A legújabb hordható technológia eszközök segítségével mindezek már megismerhetőek, elérhetőek, a stressz pedig optimalizálhatóvá válik.   Nézd meg

Tovább olvasom »

Egy szál virág fizetésemelés helyett?

A nők 89%-át éri hátrányos megkülönböztetés a munkahelyén, ráadásul növekedés észlelhető az előző évhez képest az AVON felmérése alapján. Március 8-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából ünnepeljük hát őket, adjunk virágot a munkahelyen a kolleganőknek, ja meg hirdessünk akciót, hogy a mai napon a női ügyfeleink 25% kedvezmény kuponnal tudnak vásárolni! Valóban ez a legjobb módja

Tovább olvasom »

1 nap igazi szabin

Megálltam egy pillanatra a napi rohanásban, kivettem egy nap szabit. De nem azért, hogy elintézzek valamit, hanem azért, hogy TÉNYLEG távol tartsam magam a munkától. Mivel saját vállalkozásokat vezetek, ráadásul jellemzően otthoni munkavégzéssel, így szinte folyamatosan a munkám körül forog az életem, néhány elutazást, nyaralást leszámítva. Nem tudtam, mit fogok majd csinálni aznap, de ahogy

Tovább olvasom »

Az Egészséges Teljesítmény sorozat oldala: