Szeretnél VÉGRE egy nyugodt Karácsonyt?

Jobb, ha tudod: ha így nyomod a munkát, nem lesz pihentető Karácsonyod!

Várod már, hogy végre, LEGALÁBB Karácsonykor egy kicsit kihúzd a dugót, és tudj töltődni, a családdal lenni, nem emailt olvasni és telefonot felkapkodni?

Itt az ideje annak, hogy meghúzd azt a Bizonyos Határt, és -most aztán már tényleg- nem leszel elérhető a főnöködnek, a Nagyon Fontos Ügyfeleknek, elég volt az éjszakázásból, hajnalozásból, nemalvásból?

Nyáron sem sikerült egy hétig sem nyugiban szabin lenni, talán ha két nap volt egész évben, amikor elnyúltál egy ágyon és addig aludtál, ameddig tudtál?

Van egy rossz hírem: ez a Karácsonyod sem lesz pihentető.. 

és igazából nem csak ez, mindegy, hogy mennyire vágod a centiket a legközelebbi nagy kikapcsolás, offline üzemmód, tartós elvonulás előtt: az a baj, hogy ha a hétköznapokban hetek, hónapok és most már lassan évek óta folyamatosan válságmenedzselsz, őrlöd magad egyfolytában a nyomás alatt anélkül, hogy levegőt vennél: akkor egy olyan autót vezetsz, ami rossz sebességben halad…  mintha egyfolytában bőgetnéd, túráztatnád az autót kettesben, esetleg hármasban, és észre sem veszed, hogy fel kéne kapcsolni – és utána meg vissza kéne kapcsolni kicsit..

Mert azt érzed, hogy haladni kell, nyomni kell, nincs idő a pihenésre, és már annyi ideje zsigereled ki a szervezeted, hogy éjszaka felriadsz, nehezen alszol el, altatót vagy alkoholt “szedsz” a napi stressz tompítására, mert túl kell élni – mindennap!

Naná, hogy túl kell élni, és tudod is, hogy képes vagy erőt venni magadon, mert jó vagy abban, amit csinálsz, a főnököd csak rád számíthat, és meg is oldod az újabb és újabb kríziseket, COVID, energiaválság, háború, infláció, te jó ég, már mennyi ideje is? 2020-ban kezdődött az egész? Jó, hát korábban is hasonlóan megbízhatóan és keményen odatetted magada a munkában, de igazából mennyi ideje is, 2 és fél éve tart ez az extra időszak?

Hm.. az kemény.. nem csoda, ha kivagy..

👉 De vajon meddig fog még tartani, és meddig tartod magad FOLYAMATOSAN válságüzemmódban?

👉 És vajon mennyit bír ki a TE SZERVEZETED ebben a nyomásban, és a regeneráció teljes háttérbeszorításában?

👉 És mit teszel meg magadért, amivel az iszonyatosan, folyamatosan jelentkező enyhén, de tartósan – krónikusan- vagy hullámokban érkezően és éjszakában ismét előtörve megjelenő STRESSZT kezelni próbálod?

👉 Mit változtatsz a vezetői módszereiden, beosztottak, főnökök, ügyfelek felé folytatott kommunikációdon, amivel FENNTARTHATÓ lesz a teljesítményed?

Vannak ezekre válaszaid? 

Ha nincsenek, akkor idén nem lesz nyugis Karácsony.. és ki tudja, hány Karácsonyod lesz még egészségben..

‼️Tedd fel ezeket a kérdéseket magadnak, és ha kell, keress támogatót a jó válaszok megtalálásához. Egy coach, egy családtag, egy mentor: aki tud abban segíteni, hogy picit kívülről is nézz magadra. Év vége-év eleje tökéletes idő az önreflexióra is: honnan és hova tartasz, mit értél el, mit szeretnél még elérni, és mit NEM szeretnél folytatni a jövőben..  Én ezt minden évben elvégzem ilyenkor és 1-2 napra el is szoktam vonulni legalább évente egyszer ilyenkor, hogy magammal “beszélgessek” és letisztázzam ezeket a kérdéseket – magamban. 

Mert a mindennapi rohanásban észre kell vennünk, hogy mit nyerünk, vesztünk, áldozunk fel – a saját életünk érdekében, vagy akár annak ellenében..

 

Kívánok Neked lassulásban, önreflexióban, megújulásban gazdag, boldog Új Évet!

Ez a kép a legutóbbi januári, visegrádi elvonulásomon készült:

Hasznos linkek:

Hány heted van hátra jól dönteni? https://hozzkitobbetmagadbol.hu/2020/04/25/hany-heted-van-hatra-jol-donteni/

Az Egészéges Teljesítmény sorozat oldala: https://hozzkitobbetmagadbol.hu/ettv/

Kun Zoltán @ Linkedin: https://www.linkedin.com/in/zoltankun/

 

Szeretnél VÉGRE egy nyugodt Karácsonyt?

Jobb, ha tudod: ha így nyomod a munkát, nem lesz pihentető Karácsonyod! Várod már, hogy végre, LEGALÁBB Karácsonykor egy kicsit kihúzd a dugót, és tudj töltődni, a családdal lenni, nem emailt olvasni és telefonot felkapkodni? Itt az ideje annak, hogy meghúzd azt a Bizonyos Határt, és -most aztán már tényleg- nem leszel elérhető a főnöködnek,

Tovább olvasom »

Lehet 4 napos a munkahét?

Remélem, hamarosan minél több helyen lehet! Mert mi lenne, ha végre nem a munkaidő határozná meg a legnagyobb mértékben a munka teljesítményt, hanem minél inkább a saját életükkel egyensúlyban, a saját ritmusunknak megfelelően tudnánk hozzájárulni a vállalatok céljaihoz?  Ki mondta, hogy attól függ a hozzáadott értékünk, a teljesítményünk, hogy helyileg hol és konkrétan mikor végezzük

Tovább olvasom »

Hogyan kerüld el a kiégést?

A kiégés, a stressz felgyülemlett negatív hatásainak megjelenése egyre gyakoribb lett az életünkben. Mit lehet tenni saját magunkért, ha nem szeretnénk eljutni eddig az állapotig? Az Egészséges Teljesítmény videó podcast 3. adásában a kiégésről volt szó, vendégemmel Kiss Andrással (Budai Egészségközpont marketing- és értékesítési igazgató) a megelőző technikákról beszélgettünk, néhány kulcs megállapítás: 👉 CÉLTUDATOSSÁG: Ha

Tovább olvasom »

Produktivitás a digitalizációval

Egyre több digitális eszközt, megoldást vezetnek be a vállalatok, de ezek nem mindegyike javítja igazán nagy mértékben a vállalati és a személyes hatékonyságot. Különösen az utóbbi időkben nagy kihívást jelent egyensúlyozni a hibrid, a normál és a remote munkavégzés között a munkavállalóknak. A digitalizáció elviekben ebben segít, a gyakorlatban viszont nem mindig látjuk, érezzük a

Tovább olvasom »

Az Egészséges Teljesítmény sorozat oldala: