Kék Vonal a bajba jutott gyermekekért

Gyermekként lehet, hogy téged is piszkáltak, csúfoltak, vagy tettleg bántalmaztak. Az is lehet, hogy néha szívesen fordultál volna valahova segítségért, de nem számíthattál szülőre, tanárra, aki figyelt volna rád. 

Nekem szerencsére nem volt benne sok részem, és tudtam kihez fordulni a gondjaimmal. De ezzel nincs mindenki így, sokan felnőttkorukban is nyögik a gyermekkorban elszenvedett sérelmek, bántások, meg nem oldott problémák nyomait.

És a helyzet az, hogy a jelenlegi felpörgött világunkban a gyermekek sokkal több negatív helyzettel szembesülnek, és évről évre mérve nagyobb a stressz kitettségük, amihez a pandémia még extrán hozzá adódott, rengeteg a szorongó, bajban levő gyermek!

Mit tehet, aki bajba kerül? Erről kérdeztem Táler Orsolyát, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vezetőjét. Tudtad, hogy évente több, mint 40000 telefonhívást fogadnak a segítséget kérő gyermekektől? 

A beszélgetést meghallgathatod a Podcast formában is::

Ezen a hétvégén a SPAR Maratononon a Kék Gepárdok csapat tagjaként a Kék Vonal támogatására gyűjtünk a futásunkkal. Erről itt tudhatsz meg többet: 

Ez is érdekelhet:

Úgy gondolom, hogy egy maratonra mindenki képes

Rendhagyó interjút készítettem Sperka Tamás “Spero”-val, a haza ultrafutók egyik közismert és ikonikus alakjával. Rendhagyó volt, hiszen nem azért találkoztunk, hogy egy interjú készüljön, hanem mivel már évek óta találkozunk, együtt futunk az Egy vérből vagyunk jótékonysági eseményén, és ha már épp egy rekkenő júliusi szerda délelőtt a Duna partja mellett egymás mellett futottunk kifelé

Tovább olvasom »

Futva jótékonykodik Gui Angéla – podcast

A szív és a szeretet sokszorosan szerepet játszik Gui Angéla életében. Miközben a Gottsegen György Kardiológia Intézet egyik vezetője, mellette önkéntes munkával országos jótékonysági futóeseményeket szervez, ezzel többek között a nagydobronyi árvaházat támogatva. Mindemellett családanyaként is helytáll, és pár éve elkezdett egyre hosszabb távokon is futni. De vajon hogyan lehet egyszerre ennyi szerepet betölteni, mi

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!